Pružamo vam mogućnost da uz pomoć naših EMPERUS tehnologa saznate sve o tome kako se proizvodi naš nacionalni brend – rakija od voća.

Postanite EMPERUS ISTRAŽIVAČ!

Uz pomoć naših EMPERUS tehnologa saznajte sve o osobinama koje treba da ima jedna rakija od voća.

Prikazaćemo vam razliku između aromatizovanih jakih alkoholnih pića i pravih rakija od voća.

Ispričaćemo vam sve o vrstama i sortama voća, koje se koristi za proizvodnju najpopularnijih vrsta rakija, načinu berbe, kontroli kvaliteta, preradi, fermentaciji i destilaciji. Možete dobiti savete kako da proizvedete svoju rakiju kod kuće.

Naučićemo vas da prepoznajete osnovne mane i vrline destilata, kao i kriterijume za senzorno ocenjivanje rakija od voća.

Aranžman podrazumeva obilazak EMPERUS Destilerije, stručno predavanje, degustaciju 5 vrsta rakija i ručak u ambijentu EMPERUS Kule.

Postanite EMPERUS PODRUMAR!

Uz stručnu podršku naših EMPERUS tehnologa, uđite u tajni svet odležavanja i tehnološkog starenja destilata i saznajte koje se sve aktivnosti odvijaju od trenutka kada se završi proces destilacije.

Naučite od čega se prozvodi najbolja burad, kako se bira i priprema burad, shodno rakiji koja se u njih stavlja. Upoznajte se sa odvijanjem prirodnog procesa tehnološkog starenja rakija, a isto tako i sa metodama koje se koriste za ubrzano starenje destilata i kako možete da prepoznate rakiju koja je deklarisana kao stara, a zapravo to nije.

Saznajte koje je sve uslove neophodno ispuniti, kako bi se dobila stara, odležala rakija najvišeg kvaliteta.

Aranžman podrazumeva obilazak EMPERUS Destilerije, stručno predavanje, degustaciju 5 vrsta starih rakija i ručak u ambijentu EMPERUS Kule.

Postanite EMPERUS OCENJIVAČ!

Saznajte koje vrste, načini i metode ocenjivanja kvaliteta rakija postoje i koji se najviše primenjuju.

Upoznajte kriterijume kako za laboratorijsko, tako i za senzorno ocenjivanje rakija od voća, kao i to šta su vrline, a šta mane rakija.

Naučite kako se primenjuje modifikovana Buks-Baumova metoda za jaka alkoholna pića na sve vrste destilata – mladih i odležalih, kako bezbojnih tako i obojenih (barikiranih), kroz ocenjivanje boje, bistrine, tipičnost, mirisa i ukusa rakija.

Aranžman podrazumeva obilazak EMPERUS Destilerije, stručno predavanje, degustaciju 10 vrsta starih rakija i ručak u ambijentu EMPERUS Kule.

Postanite EMPERUS ČUVAR TAJNI!

Saznajte najveće tajne o proizvodnji zvanično najboljih srpskih rakija od šljive i dunje, uz detaljno objašnjenje svih postupaka u procesu proizvodnje, tehnološkog starenja i kupažiranja destilata.

Upoznajte kako se rakije slažu sa hranom i kako se konzumiraju rakije vrhunskog kvaliteta.

Isprobajte EMPERUS Destilate od šljive i dunje u svim fazama razvoja i tehnološkog starenja.

Aranžman podrazumeva obilazak EMPERUS Destilerije i EMPERUS Trezora, stručno predavanje, degustaciju 10 vrsta destilata, konzumaciju svih 5 vrsta EMPERUS Rakija i ručak (5 tanjira) u ambijentu EMPERUS Kule.

Zakažite termin

Ukoliko imate posebne zahteve, želite višednevno trajanje obuka ili posetu EMPERUS voćnjacima, molimo vas da nas kontaktirate putem e-pošte: rakidemija@emperus.rs

Žao nam je. Nemate dovoljno godina kako biste mogli da pregledate naš web sajt.

Pristup je zabranjen osobama mlađim od 18 godina. Da li ste stariji od 18 godina?