EMPERUS je prva destilerija u Srbiji, koja je prošla celokupan proces sertifikacije proizvoda sa geografskom oznakom i EMPERUS Šumadijska šljivovica je prva sertifikovana rakija sa geografskim poreklom u Srbiji.

EMPERUS Šumadijska šljivovica je naša tradicija, istorija i duša našeg naroda – rakija od najpoznatijih srpskih sorti šljiva, intenzivnog vanilinsko-balzamnog mirisa i punog, zaokuženog i harmoničnog ukusa, odležala u buradima od hrasta kitnjaka sa srpskih planina.

EMPERUS Šumadijska šljivovica predstavlja otelotvorenje naše misije, da pronesemo priču o srpskoj rakiji širom sveta i postavimo je na mesto koje ona zaslužuje – uz rame najpoznatijim svetskim jakim alkoholnim pićima. Ispunjenje naše misije bi bilo nemoguće bez sertifikata o našoj postojbini, o izvoru odakle smo potekli.

EMPERUS Šumadijska šljivovica je proizvedena od sorti šljiva – Crvena ranka, Čačanska rodna, i Čačanska lepotica, koje su isključivo gajene i brane na teritoriji Šumadijskog okruga. To znači da proces sertifikacije podrazumeva i kontrolu lokaliteta na kome se gaje ove šljive, a zatim i kontrolu prijema sirovine, kao i kontrolu prerade i procesa fermentacije.

Nakon završene fermentacije, vrši se dvostruka frakciona destilacija prevrelog kljuka na bakarnim destilacionim uređajima. Višegodišnje tehnološko starenje destilata odvija se u EMPERUS buradima, zapremine od 500 do 1000 litara, koja su proizvedena od hrasta kitnjaka sa srpskih planina. Nakon toga, vrše se finalne hemijske analize kvaliteta, senzorno ocenjivanje i sertifikacija proizvoda.

Prva i jedina rakija sa geografskim poreklom u Srbiji

EMPERUS Šumadijska šljivovica

11,520.00 rsd

POŠALJITE ZAHTEV U VEZI SA:

EMPERUS Šumadijska šljivovica

Žao nam je. Nemate dovoljno godina kako biste mogli da pregledate naš web sajt.

Pristup je zabranjen osobama mlađim od 18 godina. Da li ste stariji od 18 godina?