Otvaramo vam našu porodičnu riznicu i posle 30 godina provedenih u buradima, spremni smo da vam učinimo dostupnom rakiju, koja je najvredniji deo naše riznice – EMPERUS Reserva Antica.

EMPERUS Reserva Antica je zeleno-maslinasta kupaža četiri destilata, proizvedenih 1992. i 1993. godine, isključivo od starih autohtonih rakijskih sorti šljiva – požegače i rankovače, koje joj daju i njen tipičan miris.

EMPERUS Reserva Antica je na ukusu puna, mirna i harmonična, sa izraženim notama vanilina i suvog voća. Završnica je duga, topla i meka, višeslojna i izvanredno uravnotežena. Zbog dugogodišnjeg odležavanja u hrastovim buradima, ova rakija se pije na sobnoj (ambijentalnoj) temperaturi, prevashodno kao aperitiv.

EMPERUS Reserva Antica je u kratkom vremenskom periodu osvojila šampionske titule za kvalitet na mnogim manifestacijama.

Ipak, najznačajnije priznanje došlo je sa Smotre najboljih srpskih šljivovica, koja je održana 2023. godine, kada je devetočlana komisija rakiju EMPERUS Reserva Antica, u konkurenciji 99 šljivovica, proglasila za Najbolju srpsku šljivovicu.

EMPERUS Reserva Antica poseduje još jedan sertifikat, kojim ne može da se pohvali nijedna srpska rakija, a to je Sertifikat o radiokarbonskom datiranju (Radiocarbon Dating Certificate), koji je izdao SUERC (Scottish Universities Environmental Research Centre), sa sedištem u Glazgovu.

Naime, zbog neuređenosti tržišta i sve češćih zloupotreba, kako u našoj zemlji, tako i u čitavom svetu, gorepomenuti institut je otpočeo sa vršenjem radiokarbonskih analiza, u cilju utvrđivanja realne starosti destilata, pre svega viskija, ali i svih drugih jakih alkoholnih pića.

U cilju potvrde svega što čini brend EMPERUS, poslali smo uzorak EMPERUS Reserva Antica na analizu i dobili smo rezultate ispitivanja i sertifikat da se radi od rakiji koja je proizvedena pre 30 godina, sa verovatnoćom od 99,7%.

REKLI SU O NAMA

EMPERUS Reserva Antica je, prema rečima prof. dr Ninoslava Nikićevića, najbolje ocenjeni destilat srpske šljivovice u poslednjih 40 godina. Naime, na Voždovim danima rakije 2023. godine, međunarodna komisija ocenjivača, sastavljena od eminentnih stručnjaka iz oblasti jakih alkoholnih pića, je toj našoj rakiji dala prosečnu ocenu 19,66, dok je prof. dr Nikićević toj rakiji dao najvišu ocenu u svojoj dosadašnjoj karijeri – 19,90.

Pusti video zapis
EMPERUS Reserva Antica - prof. dr Ninoslav Nikićević (2023.)
Pusti video zapis
EMPERUS Reserva Antica - prof. dr Marin Mihaljević Žulj (2023.)
Pusti video zapis
EMPERUS Reserva Antica - prof. dr Vele Tešević (2023.)
Pusti video zapis
EMPERUS Reserva Antica - dr Branko Popović (2023.)
Stara 30 godina, potvrđeno SUERC sertifikatom

EMPERUS Reserva Antica

350,000.00 rsd

POŠALJITE ZAHTEV U VEZI SA:

EMPERUS Reserva Antica

Žao nam je. Nemate dovoljno godina kako biste mogli da pregledate naš web sajt.

Pristup je zabranjen osobama mlađim od 18 godina. Da li ste stariji od 18 godina?